Workshop: Gezonder door ontzuren

Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Uw lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Door ons huidige voedingspatroon met veel dierlijke eiwitten, suikers, vetten, alcohol, koffie en frisdranken en door onze onregelmatige en vaak stressvolle levensstijl, produceert het lichaam veel zure afvalstoffen.

Omdat het lichaam deze niet allemaal kan uitscheiden of neutraliseren, worden de zuren in de verschillende delen van het lichaam opgeslagen. Vooral na het veertigste levensjaar nemen de zure afzettingen in de gewrichten, het bindweefsel, de spieren en de bloedvaten in een snel tempo toe. Afhankelijk van de plaatsen in het lichaam waar de zuren zich ophopen, kunnen allerlei verzuringsklachten ontstaan, zoals bv overgewicht, spierpijnen, gewrichtspijnen, moeheid, huidklachten, schimmelinfecties en ontstekingen. Afhankelijk van de erfelijkheid en de levensstijl kan verzuring op een gegeven moment leiden tot het ontstaan van chronische aandoeningen zoals: jicht, artritis, osteoporose, hoge bloeddruk, fibromyalgie, diabetes, nierstenen, overgangsklachten etc.

Tijdens de workshop kijken we verder naar het ontstaan van ontzuring, de gevolgen en wat je zelf kunt doen om te ontzuren.

Kosten: € 15, inclusief proefverpakking basisch zout (ontzuringsprodukt) en syllabus.

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Klik dan hier of op de knop contact.