Demeter Voeding & Welzijn

Om naar een zo goed mogelijke gezondheid te streven is het van belang dat lichaam en geest in balans zijn. Voeding, stressbeperking en beweging zijn drie belangrijke factoren voor een optimaal evenwicht.

Hippocrates, de grondlegger van onze hedendaagse geneeskunde, wist heel lang geleden al dat het lichaam beschikt over een krachtig zelfgenezend vermogen. Het lichaam bezit alle benodigde systemen voor regeneratie, verjonging en vitaliteit.

Gezonde voeding is de basis voor een gezond, vitaal en duurzaam leven. Door een juiste voedselkeuze en de juiste bereidingstechnieken kunnen wij onze gezondheid ondersteunen en versterken.

Heb je wel eens een massage ondergaan, dan weet je hoe ontspannend dit kan werken. Je laat alle stress varen en ervaart een compleet gevoel van welzijn. Maar massage doet nog veel meer dan je alleen maar goed laten voelen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat massage zowel psychische als lichamelijke gezondheidsvoordelen biedt.

Een lichaam is gemaakt om te bewegen. Ook al weten we dat wel, we handelen er niet altijd naar. Meer beweging heeft een positieve invloed op zowel lichaam en geest. Demeter Voeding & Welzijn verzorgt diverse outdoor trainingen op locatie in Purmerend om cliënten te stimuleren op een ongedwongen manier in beweging te komen.

De synergie van het werken met al deze drie factoren kan meer opleveren dan de som der delen. Om een voorbeeld te geven; als overgewicht is ontstaan door emotionele factoren, helpt het aanleren van een gezond voedingspatroon een heel eind in de goede richting, maar haalt niet de oorzaak weg. Met behulp van een massagetherapie als Holistic Pulsing kan gekeken worden naar de achterliggende emotie. Als de emoties zijn verwerkt, is het veel makkelijker om de juiste balans te vinden én vast te houden.

Niet je capaciteiten, niet je doelen,
niet je plannen,
maar je dagelijkse activiteiten
bepalen of een verandering slaagt !